In de grote lijn benieuwd naar wat wij doen en voor u kunnen betekenen? Deze pagina legt u de essentie uit.

De essentie


Problematiek

Bedrijfsresultaten worden in grote mate bepaald door interne en externe, mondelinge en schriftelijke communicatie. Nuances zijn daarin vaak doorslaggevend. Elk bedrijf denkt daarom na over de ideale manier van communiceren. Commercieel, om de beste verkoopresultaten te realiseren, en operationeel, om zo efficiënt mogelijk te ontwikkelen en leveren.

Zodra communicatie plaatsvindt in internationaal verband neemt de inherente complexiteit hiervan toe. Klanten, instanties, partners, leveranciers en anderen spreken immers niet alleen andere talen, zij hebben ook andere culturele (handels)kaders, gebruiken en een eigen betekenis van wat normaal is. De nuances werken anders, wat internationale communicatie per definitie stroever maakt.

Het commerciële gevolg is dat vrijwel elk bedrijf in de internationale afzetmarkt procentueel minder opdrachten wint dan in haar thuismarkt. Het operationele gevolg is minder efficiëntie, in de primaire bedrijfsvoering van productie en levering, maar ook in facilitaire processen zoals juridische, logistieke en HR-aspecten. Founding Language biedt voor deze problematiek een oplossing.

Benadering

Door factoren zoals een grotere fysieke afstand, taalbarrières en tijdsverschillen, neemt schriftelijke communicatie in internationaal verband een belangrijkere rol in dan mondelinge communicatie. Uw website of brochure wordt gelezen door een manager, uw tenderbid door een directeur, uw HR-beleid door de lokale arbeidsinspectie, enzovoort.

Om te voldoen aan de benodigde documentenstroom in de lokale taal kiezen veel bedrijven ervoor om stukken intern of door een vertaalbureau te laten vertalen, veelal ad hoc en met wisselend succes. Het best haalbare resultaat is doorgaans een taalkundig juiste vertaling, die veel te wensen overlaat in uniformiteit en terminologie en weinig anticipeert op de perceptie van de lokale lezer.

Aanpak

Founding Language benadert internationale documentatie als een kernproces voor succesvolle internationale handel. Wij adviseren over de juiste schriftelijke communicatiestrategie in de landen waar u zaken doet, wij optimaliseren teksten in uw eigen of andere talen en wij vertalen en lokaliseren ze voor u in elke voorkomende taal.

Het resultaat is bedrijfsbrede internationale uniformiteit, maatwerk voor elke afdeling en expertisevlak en de kracht en boodschap van uw onderneming die in elke taal en cultuur optimaal vertolkt wordt. Zo heeft u steeds een optimale impact op de lokale lezer en dragen wij bij aan het vergroten van uw internationale omzet en efficiëntie.

—-

In essentie zijn wij dus een vertaalbureau, maar aan de gangbare definitie voldoen wij niet. Onze know-how, dienstverlening, proactiviteit en fundamentele begrip van bedrijven en internationale handel reiken immers aanzienlijk verder; en juist met deze aspecten maken wij het verschil voor onze klanten. Ons team van professionals met internationale handelservaring en taal-, vak- en marktexperts in ruim 40 landen, biedt u op elk vraagstuk een antwoord.

Methodiek

Onze klanten zijn onder meer gerenommeerde partijen met duizenden medewerkers en kleinere innoverende specialisten die vaak intrigrerende oplossingen leveren. Voor hen werken wij simultaan aan honderden publicaties in tientallen talen, terwijl elk detail in elk document van belang is. Uitgekiende processen en een hoge mate van precisie zijn dan vereisten om continu goede resultaten te behalen. Van intake tot after-sales en van primair proces tot ondersteunende faciliteiten.

Daarom is elk aspect van onze bedrijfsvoering tot in het kleinste detail uitgewerkt en vastgelegd in ons proceshandboek. Dit sterke en continu evoluerende fundament – wij heten niet zonder reden ‘Founding ‘ – stelt ons in staat om structureel bij te dragen aan de internationale doelen van onze klanten. Als klant merkt u hier gelukkig weinig van. U ziet alleen het ‘front-end’ klantproces, waarmee de intake, levering en nazorg soepel verloopt. Hierover leest u meer op onze homepage.

Afsluitend

Wilt u meer weten? Wij nodigen u van harte uit tot een dialoog, bijvoorbeeld met een kosteloze pilot. Zo ervaart u hoe onze bewezen formule ook uw onderneming ontzorgt, op weg naar een nog hoger internationaal slagingspercentage.


VRIJBLIJVENDE PILOT?

Ervaar onze waarde in de praktijk met een vrijblijvende pilot op onze kosten. In drie heldere stappen leert u ons kennen. Doet u net zo’n uitstekende indruk op als onze klanten? Dan staan wij u graag bij in het behalen van uw internationale doelen.

Wat is uw expertise?

Uw afdeling en expertise heeft eigen redenen en doelen om internationaal te communiceren. Daarom biedt Founding Language ondersteuning die voor elk vakgebied is geoptimaliseerd. Zo helpen wij u om in elke taal uw specifieke doelen te bereiken.