Economisch bijdragen is belangrijk, maar wat zeggen we als onze kleinkinderen straks vragen ‘waarom is de wereld zo?’.

Bij Founding Language willen we vertellen waarom de wereld zo mooi gebleven is. Dat zijn we onszelf, elkaar én hen verschuldigd.

MVO


Wij hoeven geen wetenschappers te zijn om te begrijpen wat er met ons klimaat aan de hand is. Of nu de pessimistische of optimistische scenario’s waarheid blijken, de nabije toekomst zal grote maatschappelijke problemen voor de mensheid brengen als we niet snel volledig duurzaam worden.

Uitgangspunt

Founding Language heeft het relatieve geluk niet in een vervuilende industrie te werken. Onze bedrijfsvoering is voor het overgrote deel digitaal. Wij gebruiken stroom, wat brandstoffen en wat papier, maar niet in hoeveelheden die niet met beperkte maatregelen te compenseren zijn.

Wij zijn dus per definitie een ‘schone’ partner die bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelen van onze klanten. Ook stelt dit vertrekpunt ons in staat om de lat hoger te leggen en een voortrekker op het vlak van duurzaamheid te zijn. Wij compenseren onze eigen ecologische afdruk volledig en vullen onze voortrekkersrol concreet op drie manieren in:

Wij compenseren ook de privévervuiling van onze medewerkers.
Het is met onze zakelijke slagkracht veel eenvoudiger om centraal milieumaatregelen door te voeren, dan dit individueel te doen. Wij compenseren dus niet alleen onze zakelijke uitstoot, maar óók die van onze mensen in hun privéleven.

Wij compenseren ook de zakelijke vervuiling van iedereen die wij voor projecten inhuren.
Ook hier geldt dat het veel eenvoudiger is dit gecentraliseerd aan te pakken, dan op individueel niveau. Zo wordt ook de volledige productie van ons product duurzaam gemaakt.

Wij compenseren alle veroorzaakte vervuiling niet voor 100%, maar voor 150%. 
Voor elk bedrijf dat zich inspant duurzaam te zijn, zijn er helaas nog meer die dit nog niet doen, terwijl het milieu de nodige compensatie kan gebruiken. Wij zijn daarom niet klimaatneutraal, maar geven meer aan het milieu dan wij belasten.

Founding Language MVO-beleid

Bent u benieuwd naar onze methodes en verantwoording waarmee wij deze beloften waarmaken? Of wilt u zich laten inspireren om naast economische winst ook maatschappelijke winst te behalen? In het linkerkader van deze pagina vindt u onze MVO-beleid als downloadbaar Pdf-bestand. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.


Wat is uw expertise?

Uw afdeling en expertise heeft eigen redenen en doelen om internationaal te communiceren. Daarom biedt Founding Language ondersteuning die voor elk vakgebied is geoptimaliseerd. Zo helpen wij u om in elke taal uw specifieke doelen te bereiken.