Een passie voor taal en het internationale bedrijfsleven. Gedreven door resultaat- en klantgerichtheid, om het verschil te maken in uw internationale succes. Welkom bij Founding Language.

Over ons


Sinds 2009 ondersteunt Founding Language internationale ondernemingen met hun meertalige tekstuele communicatie. Wij optimaliseren, vertalen, lokaliseren en publiceren bedrijfsteksten in elke mogelijke taal en expertise en geven strategisch advies over optimale positionering in deze context. Zo dragen wij met onze verregaande kennis van de internationale handel en vakinhoudelijke materie concreet bij aan het behalen van de internationale doelstellingen van onze klanten.

Kenmerkend aan onze bedrijfscultuur is onze continue drang naar verdere ontwikkeling van onze dienstverlening. Wij streven het niet na om de grootste te zijn, maar richten ons continu op het vinden en behouden van chemie met onze klanten en onze mensen, om zo met passie en plezier in het dagelijkse werk gezamenlijk topresultaten te behalen.

Team

Founding Language bestaat uit een kernteam in ons hoofdkantoor in Dordrecht dat tegelijk veel op uiteenlopende locaties werkt. Wereldwijd werken wij samen met hoogwaardige vakinhoudelijke experts die geheel tweetalig zijn. Wij excelleren in het ‘vinden en binden’ van deze mensen en bieden onze klanten zo toegang tot een zorgvuldig geselecteerd team van copywriters, vertalers en inhoudelijk onderlegde professionals in ruim 40 landen en tal van disciplines. Afhankelijk van de klantbehoefte vormen wij steeds wisselende projectteams die volgens geijkte processen samenwerken.

Klanten

Wij werken voor ondernemingen uit binnen- en buitenland die overal ter wereld opereren. Vaak zijn dit multinationals die in tientallen landen actief zijn, groeibedrijven die opschalen en baat hebben bij begeleiding in de groei van hun meertalige communicatie en de bovenkant van het MKB met een sterke internationale inslag. De markten waarin onze klanten opereren lopen sterk uiteen. Onze bedrijfsvoering is erop ingericht om voor vrijwel elke markt en expertise de juiste oplossingen te bieden.

Visie

Internationaal ondernemen voegt een bijzondere dimensie toe aan elk bedrijf. Tegelijk leidt werken in en met het buitenland ook tot extra complexiteit. Door andere talen, culturen en referentiekaders ontstaat veelal stroevere communicatie die beperkend werkt op de internationale potentie. Het aanbieden van bedrijfsteksten in de taal van de lokale lezer in een stijl die is aangepast aan diens referentiekaders zorgt voor aanzienlijk betere aansluiting. Zo realiseren bedrijven hogere slagingspercentages en bereiken zij hun doelen sneller en eenvoudiger.

Missie

Founding Language wil taalkundig én inhoudelijk excelleren. Door organisaties te doorgronden, vereisten en wensen naadloos aan te voelen en in elke taal, markt en expertise te kunnen acteren als verlengstuk van onze contactpersonen, willen wij hen maximaal ondersteunen in het behalen van internationale resultaten. Daarbij bieden wij steeds maatwerk dat op basis van bestaande componenten wordt samengesteld om onze oplossingen enerzijds kosteneffectief te maken en anderzijds exponentieel te laten bijdragen aan de bedrijfsresultaten van onze klanten.

kennismaken

Speelt meertalige communicatie ook een rol in uw onderneming? Dan gaan we graag met u in gesprek om te zien of er raakvlakken zijn. Bel ons op 078-6119999, of stuur een e-mail naar info@founding-language.com.


VRIJBLIJVENDE PILOT?

Ervaar onze waarde in de praktijk met een vrijblijvende pilot op onze kosten. In drie heldere stappen leert u ons kennen. Doet u net zo’n uitstekende indruk op als onze huidige klanten? Dan staan wij u graag structureel bij in het behalen van uw internationale doelen.

Wat is uw expertise?

Uw afdeling en expertise heeft eigen redenen en doelen om internationaal te communiceren. Daarom biedt Founding Language ondersteuning die voor elk vakgebied is geoptimaliseerd. Zo helpen wij u om in elke taal uw specifieke doelen te bereiken.