Een oer-Hollands familiebedrijf levert haar producten succesvol in andere landen en culturen. Founding Language draagt hieraan bij, door hen te helpen een ideale indruk in het buitenland te maken.

Nederlandse rijplaten wereldwijd geleverd


ATS Trading, onderdeel van de Avezaat Bedrijvengroep, is een hardwerkend, betrokken familiebedrijf dat wereldwijd rij- en stempelplaten levert. Deze worden in elke mogelijke variatie – van kunststof tot staal, in allerlei profielen en volledig op maat – voor uiteenlopende bouwprojecten geleverd aan onder meer de grootste bouwbedrijven wereldwijd ter wereld.

GROEI

In meerdere landen heeft ATS trading een uitstekende reputatie opgebouwd. Zo zijn de producten van het bedrijf populair in Duitsland, maar zijn deze ook vaak terug te vinden in de Verenigde Arabische Emiraten waar veel grootschalige, ambitieuze bouwprojecten worden uitgevoerd. Zo ontstond voor ATS Trading de wens om deze markten nog beter aan te spreken.

SAMENWERKING

ATS Trading selecteerde Founding Language om mee te denken in hun internationale communicatie. Een klant- en marktanalyse liet zien dat enkele markten op dit moment nog onvoldoende interessant potentie boden om in te investeren, zodat het Engels werd gekozen om deze gebieden mee te dekken. Voor Duitsland en de V.A.E., waar zich veel klanten én nieuwe potentiële klanten bevinden, werd besloten om deze doelgroepen in hun eigen taal te benaderen.

Hoewel deze twee landen natuurlijk veel van elkaar verschillen, delen zij wel een belangrijk taalaspect: Op zich kan er in het Engels prima zaken worden gedaan, maar het aanspreken van lokale partijen in hun eigen taal – hier dus het Duits en het Arabisch – maakt het bedrijf enerzijds toegankelijker, terwijl het anderzijds van respect voor de lokale (handels)cultuur getuigt. Zo werd onder meer besloten om de volledige website van ATS Trading in het Engels, Duits en Arabisch te vertalen.

RESULTAAT

De projectuitvoer liep soepel, en in samenwerking met de webdeveloper van ATS Trading werden alle gelokaliseerde teksten ingeladen in het CMS. Enkele maanden later koppelde de directeur van ATS Trading terug dat hij in beide landen merkt dat zeer goed wordt gereageerd op de gelokaliseerde website. De Arabische website leidt ertoe dat nieuwe samenwerkingen in bv. Dubai sneller tot stand komen, terwijl in Duitsland een toename in de inkomende leads via de website is gerealiseerd.

Bij Founding Language zijn wij vanzelfsprekend blij dat ons werk ook voor ATS Trading dus concreet bijdraagt aan haar internationale succes én omzetgroei, en de investering in onze diensten hiermee ruimschoots is terugverdiend. Bent u benieuwd naar de toegevoegde waarde die wij voor uw internationale zaken kunnen hebben? Maak dan kosteloos kennis met ons: met een vrijblijvende pilot kunt u de waarde van onze kennis en diensten zelf ervaren.


VRIJBLIJVENDE PILOT?

Ervaar onze waarde in de praktijk met een vrijblijvende pilot op onze kosten. In drie heldere stappen leert u ons kennen. Doet u net zo’n uitstekende indruk op als onze huidige klanten? Dan staan wij u graag structureel bij in het behalen van uw internationale doelen.